Experience Italy
South and beyond
Ansvariga och personal på La Tentazione inbjuder er att prova vår Sicilianska meny tilllagad av våra kockar giuseppe antista och gaia gervasi.
Ni är varmt välkomna att boka bord via e-post eller telefon.
Vi Aspettiamo!
6-rätters Siciliansk meny
Serveras 12-17 September
- Il plattino tipico da stradaTypisk street-food tallrik med små friterade risbollar (arancine) och rostad lantbröd toppad med ansjovis (bruschetta alle acciughe), samt kockens fantasi.
- Il carpaccio di VitelloTunna skivor av kalvkött, serveras med ruccola, hyvlad Pecorino DOP, pistagenötter från Bronte DOP och olivolja från Madonie.
- Lo Sformatino di TagliatelleTypisk siciliensk pastagratäng med aubergine och hyvlade basiliscos ricotta. Basiliscoväxt finns bara i Madonies område i norra Sicilien.
- Il Filetto di Manzo con CaponataOxfilé stekt på låg värme, serveras med kryddig Pecorinofondúe och “manna” (ett sälsynt naturell sötningsmedel, som kommer från askas sap, vilket odlas endast i Castelbuonos område. PAT, Prodotto Agroalimentare Tradizionale). Som tillbehör kommer den klassiska sicilienska Caponata, en sötsur blandning av aubergine och siciliensk tomatsås.
- La Testa di TurcoTypisk tårta från Castelbuono gjord på kryddig mjölkcréme, kanel, citronskal och krispig kex.
- Fico d’India al naturaleTypisk siciliensk fruktkompott