Historia

I dagens lokaler bredvid Johannes brandstation på Malmskillnadsgatan 60 – har det varit servering sedan huset byggdes 1889. Först var det ett ölsjapp som hette Popps – där bland andra brandmännen släckte törsten.
Bild 1 och 2

Från 1964 blev det ett matcafé i lokalerna. Ulla tog då över stället och bytte inriktning till matcafé / lunchservering. Då var det inte så fint att saluföra något under café – så hon döpte om stället till Popps Konditori.
Senare på 1960-talet sänktes och svartmålades taket i lokalerna efter modets alla regler.
Bild 3 och 4

År 1998 ändrades namnet till Popps Restaurang & Catering – vilket bättre beskrev den dagens verksamhet.
Under sommaren 2000 renoverades matsalen och det vackra struckaturtaket togs åter fram – och inredningen från 1960-talet byttes ut, då den gamla inte var värd att bevara.
Bild 5

År 2003 tog jag, Borzoo, över restaurangen och fortsatte serveringen i Popps anda fram till sommaren 2005. Under våren 2005 totalrenoverades matsalen till en mysig och varm miljö. Även i köket gjordes en hel del förändringar.
Under juni månad fick restaurangen tillstånd att servera alkohol – och bytte inriktning till det italienska köket – med rätter främst från Toscana.
Lunchserveringen fortsätter än idag – också den med hjärtat i det italienska köket.
Bild 6

År 2008 bestämde jag mig att satsa med full hjärtat bara på kvällsöppet med à la cartemenyn, vilket hade blivit väldigt uppskattad.

Certifierade by Ospitalità Italiana

The Ospitalità Italiana Seal is a certification promoted by the Chambers of Commerce to evaluate the quality of the receptive and restorative facilities in Italy.